איך לגשת לבניית תקציב לשנת 2025 בצורה שתפתיע אותנו (לטובה)?

סוף השנה מתקרב, ואיתו מגיעה הזדמנות לבנות תכנית פיננסית שתנחה אותנו לאורך שנת 2025. זה הזמן לעצור, לבחון את ההישגים של השנה שחלפה, ולהתמקד ביצירת תשתית חזקה שתאפשר לנו לממש את היעדים והשאיפות שלנו לעתיד. אבל לפני שאנחנו פותחים את האקסל ומתחילים להכניס מספרים, הנה כמה עקרונות ונקודות מפתח שאני תמיד דואג לשלב בתהליך.

 

  1. תקציב הוא הזדמנות לחלום ולהגשים

כשאני ניגש לכתיבת התקציב, אני רואה בכך הזדמנות לעצור לרגע, לחלום חלומות, ולחשוב על הפנטזיות העסקיות שלנו. במהלך השנה אנחנו מתנהלים לפי תקציב מוגדר ועומדים ביעדים, אבל עכשיו יש לנו אפשרות לשלב רעיונות שעלו במהלך השנה ולא היה להם תקציב. אני מקדיש זמן לחשוב אילו מהלכים יכולים להיות משמעותיים עבור החברה שלנו ואילו מנועי צמיחה לא השקענו בהם מספיק. במקביל, אני בוחן את האזורים שבהם היינו פחות חזקים כדי להבין אילו משאבים עלינו להשקיע לשיפור.

 

  1. חיזוי שמבוסס על טרנדים ולא רק על נתוני עבר

תמיד חשוב לי לזכור שהעבר לא מספר את כל הסיפור. שנת 2025 צפויה לכלול שינויים משמעותיים בכלכלה, בטכנולוגיה ובהתנהגות הצרכנית. אני משתדל לשאול את עצמי

– אילו טכנולוגיות חדשות עשויות להשפיע על השוק שלנו?

– איך שינויים רגולטוריים, כמו Angels Law, עשויים לשנות את אסטרטגיות הגיוס שלנו?

– האם יש מקום להתרחבות לשווקים חדשים?

 

  1. מבנה פשוט וברור לכל משתמש

כשאני בונה תקציב, אני תמיד מתחיל מהפרטים הקטנים ועובד מלמטה למעלה. חשוב לי שהמבנה של התקציב יהיה ברור ופשוט, כך שכל אחד שצריך להשתמש בו יוכל להבין אותו בקלות. לכן אני ממליץ להימנע מנוסחאות מורכבות מדי ולדאוג לפשטות שתשרת אותנו לאורך כל השנה. אם אנחנו עובדים עם תרחישים שונים, אני מקפיד לשמור על זה פשוט ככל האפשר כדי להימנע מסיבוכים מיותרים.

 

  1. תחזית מבוססת יעדים

לפני שמתחילים לבנות את התקציב, אני מוודא שאנחנו מבינים היטב מה היעדים שהגדרנו. רק אז אני מתחיל לתרגם אותם לתהליכים, משאבים ותקציבים. זהו הבסיס לכל תחזית מדויקת ומציאותית.

 

  1. הקצאה חכמה להשקעות חדשניות

אני מאמין שתקציב טוב לא רק עוסק במה שהוצאנו, אלא במה שאנחנו רוצים להשקיע. אני מקפיד להקצות חלק מהתקציב לפרויקטים חדשניים, מחקר ופיתוח, ושיווק יצירתי. אלו הם התחומים שיכולים לקחת אותנו לשלב הבא.

 

  1. טכנולוגיה

לדעתי, כלים דיגיטליים ותוכנות ניהול מתקדמות הם חובה בעולם הדינמי של 2025. ניטור ביצועים תקציביים בזמן אמת לא רק חוסך זמן, אלא גם נותן לנו יתרון תחרותי משמעותי.

 

  1. שקיפות ושיתוף פעולה

אני מאמין גדול בשיתוף פעולה בין כל מחלקות החברה כדי לייצר תחזיות מדויקות. השקיפות הזו לא רק מחזקת את המחויבות של כל הצוותים להשגת היעדים, אלא גם מייצרת תקציב שמבוסס על נתונים אמיתיים ומדויקים.

 

  1. סיוע מקצועי: למה לעשות את זה קשה כשאפשר פשוט?

בואו נהיה רגע כנים – לבנות תקציב לבד זה כמו לנסות להרכיב רהיט מאיקאה בלי הוראות, וכל הזמן יש ברגים מיותרים. אז למה להסתבך? במקום לשבור את הראש, אפשר להיעזר בשירותי CFO במיקור חוץ (כן, בדיוק כמוני). אני כאן כדי לוודא שהתקציב שלכם לא רק יעמוד, אלא גם יבריק – כמו יצירת אמנות שמחביאה בתוכה את כל המספרים שיגשימו לכם את השנה הבאה.

 

אנחנו כאן כדי לעזור לכם לגדול

בברוקס-קרת, התקציבים שאנחנו מכינים הם הרבה מעבר למספרים – הם הדרך שלנו לתכנן הצלחות. אני מזמין אתכם לפנות אלי לשיחה אישית ולהתחיל את 2025 בדרך חכמה וממוקדת יותר.

ג'וש ג'ונסון, שותף וסמנכ"ל כספים

 

 

Share

Related Content

מסבב הגיוס הראשוני ועד האקזיט, אנחנו כאן בשבילכם

Let's Do Great Things Together
דילוג לתוכן